FAQ

Waar komen de auto's vandaan die InterCars24 aanbiedt?

Wij verzorgen zelf de import van deze auto’s, nadat we deze opkopen van Poolse dealers. De voertuigen uit ons aanbod zijn dus volledig ons eigendom.

Is de import van auto's vanuit Polen legaal?

InterCars24 werkt geheel volgens de wet. Zo wordt er 21% btw en BPM-belasting betaald voor de auto’s die op de Nederlandse markt komen. De auto is dus in Nederland ingeschreven en hoeft alleen nog verzekerd te worden voor u ermee de weg op gaat.

Zijn de voertuigen uit het aanbod van InterCars24 nieuw?

Ja, de voertuigen komen uit een showroom en het gaat om nieuwe auto’s. De kilometerstand bedraagt doorgaans maar ongeveer 10 km.

Hoe kan InterCars24 zo goedkoop zijn?

Dit heeft meerdere oorzaken.
Allereerst zijn de auto’s in Polen goedkoper dan in Nederland.
Daarnaast hebben wij dankzij ons businessmodel (geen showrooms, geen externe verkopers of dure PR) geen grote vaste kosten.
Verder zijn we een strategische partner van de grootste Poolse distributeurs, waardoor we bij onze fleet-aankopen heel aantrekkelijke prijzen kunnen genereren.
Deze combinatie van factoren zorgt ervoor dat de eindprijs voor de auto’s in Nederland heel aantrekkelijk is.

Vallen alle auto's uit het assortiment van InterCars24 onder garantie?

Ja. Elk voertuig valt onder de Europese Garantie van de fabrikant. Dit betreft dat de officiële garantie van de fabrikant die door de lokale dealer van het merk in het betreffende land wordt toegepast.

Met wie sluit ik het aankoopcontract?

Het contract voor de aankoop-verkoop van de auto wordt gesloten tussen InterCars24.nl BV dat gevestigd is te Lelystad en de klant (dit kan een fysiek persoon of een bedrijf betreffen).

Is de transactie wel veilig?

De transactie is volkomen veilig. InterCars24 heeft tot het ogenblik van de fysieke overdracht van de aangeschafte auto geen toegang tot het gedeponeerde voorschot. Na de ondertekening van het protocol van de ontvangst van de auto door de klant maakt de depositaris het gehele opeisbare bedrag over naar InterCars24.

Hoe gaat de aankoopprocedure in zijn werk?

Een auto zal gereed gemaakt worden of het gaat om een gebruiksklare auto die al bij de dealer staat. Het contract wordt gesloten en de order zal worden opgemaakt, met inbegrip van de specificaties van het voertuig. Vervolgens geschiedt de betaling van het voorschot dat de verschuldigde BPM  of 20% van de nettowaarde van de auto.

Zijn bij de opgegeven prijs alle kosten inbegrepen?

Ja, de opgegeven prijs omvat alle kosten, zoals de BPM-belasting, de btw, de inschrijvingskosten en de kosten voor het transport vanuit Polen.

Is er voor de auto's die door InterCars24 worden aangeboden al wegenbelasting betaald?

Nee, dit is niet het geval. Dit dient u dan ook zelf te doen.

Is er voor de auto's die door InterCars24 worden aangeboden al een WA autoverzekering afgesloten?

Nee, de auto’s zijn nog niet verzekerd. Dit dient u dan ook zelf te doen.

Wat is de doorlooptijd van een order?

De gemiddelde wachttijd bedraagt slechts 4 tot 6 weken. Deze termijn is met name afhankelijk van het feit of de auto zich al bij de dealer bevindt of dat deze nog bij de fabrikant besteld moet worden. Om de fabrieksgarantie te waarborgen, dient de auto in Polen te worden ingeschreven (er moet een bewijs van inschrijving worden afgegeven). Na de afgifte van dit bewijs wordt de auto met een vrachtwagen naar Nederland vervoerd. Wanneer de auto aangekomen is, staat deze op een bewaakte parkeerplaats van een autodealer.

Kan ik ook zelf de configuratie voor mijn auto bepalen?

Natuurlijk! Veel modellen kunnen namelijk eenvoudig individueel geconfigureerd worden. Dit kost wellicht iets meer wachttijd, maar anderzijds beschikt u dan daadwerkelijk over uw droomauto.

Welke modellen en merken auto's zijn er beschikbaar bij InterCars24?

Op dat gebied is er geen enkele beperking. Wij kunnen voertuigen van elke fabrikant, zoals Volkswagen, BMW of Toyota, leveren. Ook zijn er diverse aandrijvingen mogelijk, zoals een benzinemotor, een dieselmotor, een hybride of elektrisch, daarbij is een cilinderinhoud van meer of minder dan 1200 cm³ mogelijk. Wij importeren niet alleen personenauto’s, maar ook busjes.

Hoeveel voertuigen kan ik per keer bestellen?

Elke bestelling zal door ons uitgevoerd worden. Wij kunnen elk aantal voertuigen leveren, die voldoen aan de door u gestelde eisen.

Hoe kan ik een bestelling plaatsen bij InterCars24?

Om een bestelling te plaatsen bij InterCars24 hoeft u alleen het contactformulier maar in te vullen of even te bellen. Ook kan u, indien gewenst, altijd een afspraak maken met een van onze vertegenwoordigers op een locatie die voor u handig is.